Patentdomstolen er endnu ikke etableret, men du kan besøge dens forberedende komité her.

Aftalen om patentdomstolen kan læses her.

Erhvervs- og Vækstministeriet: http://www.patentreformen.dk/ Hjemmeside om patentreformen og folkeafstemningen den 25. maj. Forfatterne er meget positive overfor reformen.

Dansk Industri: Fakta om den europæiske patentreform. 31. januar 2014. God gennemgang af fordelene ved reformen.

Lars Holm Nielsen (Dansk Industri): Den europæiske patentreform. Præsentation fra medlemsmøde i Europabevægelsen på Fyn 30. januar 2014.

Thomas Fich: ”Den europæiske patentreform - nogle spørgsmål og svar”. Europaudvalget, Erhvervs- og Vækstudvalget 2013.

IT-Politisk Forening: ”Henvendelse fra IT-Politisk Forening om EU's enhedspatent og softwarepatenter”. 2013. Dette notat opsummerer bekymringen for de facto-softwarepatenter.

EU-Kommissionen: "Proposal for a Directive on the patentability of computer-implemented inventions - frequently asked questions". 20. februar 2002. En fejllæsning af dette forslag er en sandsynlig årsag til påstanden om 50.000 softwarepatenter i Europa.

Bjarke Møller og Eva Maria Gram: "Softwaremyte i patentafstemning holder ikke". Tænketanken Europa 2014. Dette notat vurderer, at der i dag findes en gråzone, hvor der kan udstedes de facto-softwarepatenter, men at den kommende patentdomstol vil føre til en klarere retspraksis og færre softwarepatenter - ikke flere.

Nina Kenborg: ”EU-patent deler vandene”. Folkebevægelsen mod EU 2013. Kritisk gennemgang af enhedspatentet samt en række argumenter mod patenter på gener. Det bliver dog ikke forklaret, om og hvorfor de to ting hænger sammen.

Folketingets EU-oplysning: http://www.eu-oplysningen.dk/emner/Patentdomstolen/ Samling af dokumenter om patentdomstolen.

Regeringen har samlet en række høringssvar fra forskellige organisationer, som støtter, at Danmark deltager i enhedspatentet. Det drejer sig om ADIPA (tidligere Patentagentforeningen), Advokatsamfundet, Akademikerne, Dansk Erhverv, DIP (Dansk Forening for Industriens Patent- og Varemærkespecialister), Dansk Industri og CO Industri, Erhvervsstyrelsen, FIR (Foreningen Industriel Retsbeskyttelse), Håndværksrådet, IDA (Ingeniørforeningen), Landsforeningen til Fremme af Opfinders Retssikkerhed, LO (Landsorganisationen i Danmark), Novozymes, Opfinderforeningen.DK og Dansk Opfinderforening, Syddansk Universitet og Voldgiftsinstituttet. Du kan se høringssvarene her.

Apropos patenter har Patent- og Varemærkestyrelsen en hjemmeside om, hvordan du selv kan få patent på en opfindelse.

Europaforum

Vi er en EU-politisk blog- og debatside, som fokuserer på, hvordan DU kan få indflydelse på det politiske system.

Demokrati

Europaforum arbejder for en offentlig debat om EU-politik, der er baseret på, at EU er en integreret del af det danske demokrati og derfor en naturlig kampplads for forskellige politiske holdninger.

Fra arkivet: TTIP

Europaforum bringer en afbalanceret præsentation af debatten om den nu skrinlagte handelsaftale TTIP mellem EU og USA.