Alle blogindlæg på siden

Holdninger til TTIP i EU-landenes regeringer

Holdninger til TTIP i EU-landenes regeringer
Alle regeringer støtter TTIP på nær den græske Syriza-regering, som er lodret imod. Det er uvist, hvad der sker, hvis en færdig aftale bliver godkendt af Europa-Parlamentet og alle de øvrige 27 EU-lande men stemmes ned i Grækenland.

Holland har indført en lov, der gør det muligt for 300.000 borgere at få udskrevet en vejledende folkeafstemning om en lov, hvis den allerede er godkendt i parlamentet. Hvis stemmeprocenten er mindst 30, skal resultatet på en eller anden måde tages alvorligt. Der er flertal i parlamentet for at godkende den færdige TTIP, men samtidig bliver der allerede nu samlet underskrifter for at få en folkeafstemning om TTIP såvel som CETA. Hvis et flertal stemmer nej til aftalerne, er det uvist, hvad der sker derefter. Det mest sandsynlige er, at Holland i givet fald vil fortsætte med at ratificere CETA og TTIP og konvertere afstemningsresultatet til politikerlede.

I alle andre lande er spørgsmålet om folkeafstemninger i forhold til CETA og TTIP rent teoretisk. Holdningen i disse landes parlamenter og regeringer vil afhænge af, hvem vælgerne stemmer ind ved de regulære valg.

Billede: Public Domain via Pixabay, https://pixabay.com/
Holdninger til TTIP i Europa-Parlamentet
Holdninger til TTIP i Folketinget