Alle blogindlæg på siden

Slaget om de atlantiske handelsaftaler!

Slaget om de atlantiske handelsaftaler!

Fredag den 6. januar 2017 er Europaforum medarrangør på et debatmøde om handelsaftalerne CETA og TTIP. Mødet afholdes på SIMAC (Navigationsskolen) i Svendborg. Vi får besøg af Jens Boe Andersen fra Dansk Metal, Palle Bisgaard fra 3F og Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne i Europa-Parlamentet.

Jens Boe Andersen fra Dansk Metal vil fortælle om CETA's og TTIP’s betydning for økonomi og globale standarder.
Palle Bisgaard fra 3F vil fortælle om de mere kontroversielle dele af forhandlingerne, herunder forskellige ISDS-typer og handelsaftalernes betydning for miljø-, arbejdsmarkeds- og forbrugerstandarder i EU.
Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne vil fortælle om CETA- og TTIP-debatterne i den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet.

Tid: 6. januar 2017, kl. 15-17.

Sted: SIMAC, Graaesvej 27, 5700 Svendborg.

Forhandlingerne er godt i gang om CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) og TTIP (The Transatlantic Trade and Investment Partnership). To ambitiøse aftaler mellem EU/Canada og EU/USA om frihandel, investeringsregler, harmonisering og gensidig anerkendelse af tekniske standarder.

Imidlertid blev CETA i første omgang blokeret af de lokale belgiske parlamenter i Vallonien og Bruxelles. CETA slap igennem nåleøjet, men skal nu godkendes i Europa-Parlamentet, hvor der er delte meninger om aftalen. Det samme gælder for TTIP, men med Donald Trump som amerikansk præsident er det svært at vurdere, om USA overhovedet ønsker at fortsætte forhandlingerne - og i givet fald hvornår.

Mødet er arrangeret af Europabevægelsen på Fyn i samarbejde med Europe Direct Odense, SIMAC og os selv på Europaforum. Europa-Nævnet giver økonomisk støtte.

Du kan varme op til debatten med vores TTIP-præsentation her på siderne. Emnet er TTIP, men store dele af debatten kunne lige så godt handle om CETA.

Klar til kamp!