Stem nej til EU

Stem nej til EU

ThumbsDownPatentdomstolen er reelt en EU-domstol. Enhedspatentet er opfundet af en række EU-lande, kun EU-lande kan deltage, det hedder det europæiske enhedspatent og afstemningen handler om noget med suverænitetsafgivelse. For en EU-modstander er det derfor oplagt at bruge afstemningen til at stemme nej til EU. Især da EU-emner næsten aldrig kommer til folkeafstemning længere.

ThumbsUpIndvending: Enhedspatentet dækker kun EU-lande og patentdomstolen skal overholde EU-retten, men samtidig er der tale om en særskilt, mellemstatslig aftale mellem de deltagende lande. Det er også derfor, at vi ikke bruger EU-Domstolen til at håndtere patentsagerne men i stedet får en særlig patentdomstol som øverste myndighed på området. Man kan sagtens gå ind for, at Danmark skal deltage i enhedspatentet, uanset hvad man mener om Danmarks EU-medlemskab.

ThumbsUpIndvending: Selv hvis patentdomstolen var en EU-domstol, ville det være ligegyldigt for sagen. Det afgørende for din stillingtagen må være, om du mener, at enhedspatentet og patentdomstolen er til gavn for samfundet eller ej.

 

 

 

Danske patenter skal da skrives på dansk
Risiko for patenter på gener

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.europaforum.dk/