Vi får flere retssager og højere omkostninger

Vi får flere retssager og højere omkostninger

ThumbsDownEnhedspatentet fører til højere udgifter for virksomhederne. Det skyldes, at billigere patenter naturligvis vil føre til flere patenter og dermed også flere retssager. Enhedspatentet gør det også mere attraktivt at føre sagerne, fordi en sejr ved patentdomstolen svarer til, at man vinder sager om et traditionelt Europapatent i næsten alle EU-lande på én gang.

ThumbsUpIndvending: Hvis man taber en enhedspatentsag ved patentdomstolen, taber man i alle lande. Derfor er det ikke noget man lige gør, bare fordi det koster mindre end før.

ThumbsUpIndvending: Dansk Industri og hovedparten af de danske virksomheder støtter dansk deltagelse. Hvorfor ville de gøre det, hvis det betød flere udgifter for deres medlemmer?

ThumbsDownGensvar: Både patentadvokaternes forening ADIPA og Advokatsamfundet støtter patentdomstolen. Derfor må den være til gavn for advokaterne - på bekostning af virksomhederne.

ThumbsUpModsvar: Det ene behøver ikke at udelukke det andet. I øvrigt ved advokaterne godt, at patentdomstolen kommer under alle omstændigheder. Hvis Danmark står udenfor, står danske advokater svagere i konkurrencen med deres udenlandske kolleger, da vi ikke får mulighed for at etablere en lokalafdeling af patentdomstolen.

 

 

 

 

 

Et ja fører til forumshopping
Vi får amerikanske tilstande!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.europaforum.dk/