Alle blogindlæg på siden

Vi skal have medindflydelse på patentreglerne

Vi skal have medindflydelse på patentreglerne

Danmark sidder lige nu med ved bordet og er med til at planlægge de regler, som patentdomstolen skal følge (dens procesreglement). Hvis afstemningen den 25. maj ender med et nej, vil Danmark miste denne mulighed. Ved at deltage i enhedspatentet er den danske regering med til at påvirke procesreglementet hele vejen. Vi kan bl.a. sikre retssikkerheden for virksomhederne, hvis de uden grund bliver anklaget for at krænke patenter.

ThumbsDownIndvending: Procesreglementet har kun en begrænset betydning for, hvordan patentdomstolen dømmer i de enkelte sager. Den vurderer primært sagerne på baggrund af den Europæiske Patentkonvention, der kun kan ændres ved enstemmighed blandt de lande, der har skrevet under på den.

ThumbsDownIndvending: Patentdomstolen skal handle i overensstemmelse med EU-retten. Vores vigtigste mulighed for indflydelse er at påvirke EU-retten via Europaparlamentet. Og parlamentet har danske medlemmer, uanset om vi stemmer ja eller nej.

ThumbsUpGensvar: Hvis Danmark ikke engang selv deltager i enhedspatentet, vil det være sværere for danske politikere at argumentere for, at EU skal lave bestemte regler om patenter.

 

 

Enhedspatentet gavner små virksomheder
Vi får en dansk afdeling af patentdomstolen