Persondata

Europaforums datapolitik lever op til EU's persondataforordning og dansk lovgivning i øvrigt.

Vi oplyser konsekvent vores medlemmer og andre interesserede om, hvornår vi indsamler persondata og hvordan vi bruger dem. Som støttemedlem eller aktiv på siden skal du altid selv give tilsagn eller frivilligt afgive oplysninger, for at redaktionen kan bruge dem.

Vi videresælger aldrig persondata til tredjepart.

Indsamling og brug af medlemsdata

For at oprette en profil på vores hjemmeside skal du være mindst 13 år, jfr. Persondataforordningens artikel 8.

Når du opretter profilen, skal du indtaste en række oplysninger. Navn, mailadresse, adgangskode og geografisk område er obligatoriske. Du er ikke forpligtet til at opgive dit rigtige navn til din profil på hjemmesiden, men hvis du betaler kontingent, skal du anføre dit rigtige navn på betalingssiden.

Alle andre oplysninger er frivillige.

Vi indsamler ingen personfølsomme oplysninger, medmindre du selv vælger at fortælle om dem i din præsentation. Det er valgfrit, om du vil uploade et profilbillede eller ej og om billedet forestiller dig selv.

Opbevaring af data

Medlemsoplysninger og andre persondata indhentes via vores SSL-sikrede hjemmesider. De opbevares i databaser, som ligger på servere i Falkenstein i Tyskland og administreres af vores hosting-udbyder, AzeHosting.

Et støttemedlemskab i Europaforum gælder for et år. Hvis du ikke fornyer dit medlemskab eller anmoder om at blive frivillig, sletter vi din profil senest 12 måneder efter din seneste indbetaling eller anmodning.

En gang om måneden scanner vi vores hjemmesider med antivirus og tager backups af siderne og dermed vores medlemsdata. De enkelte backups opbevares af webmasteren og gemmes på to forskellige harddiske. Gamle backups slettes efter højest 12 måneder. Derudover sørger AzeHosting for en daglig sikkerhedsbackup af siderne, som opbevares i 14 dage hos AzeHosting selv.

Adgang til medlemsdata

Europaforums webmaster og økonomiansvarlige har adgang til alle de oplysninger, der registreres om dig. Hvis en af disse personer udskiftes, udskifter vi også de adgangskoder, der giver adgang til oplysningerne. De tidligere tillidspersoner overdrager samtidig deres gemte persondata (backups, mails, filer) til deres afløsere.

Du kan altid få oplysninger om dine persondata ved at kontakte en af de personer, der har adgang til dem. Europaforums webmaster er p.t. Rasmus S. Larsen, som kan kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. . Den økonomiansvarlige er Finn Hartvig Nielsen, som kan kontaktes på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Ændring af medlemsdata

Du kan altid ændre dine registrerede data, bortset fra brugernavnet, ved at logge ind på siden og vælge indstillingerne under ”Min profil”.

Ansvar for indhold

Du må frit uploade materialer på europaforum.dk, hvis blot det er relevant for vores formål og ikke strider imod gældende lovgivning. Hvis du selv har rettighederne til billeder, videoer, tekster, etc., som du bringer på vores hjemmesider, må du også gerne genbruge og offentliggøre materialet i andre sammenhænge.

Du har selv ansvaret for, at det materiale du uploader, overholder gældende lovgivning, herunder ophavsretten. Hvis du uploader billedmateriale eller andet, som andre har ophavsretten til, forbeholder vi os ret til at slette det fra siden og holde dig ansvarlig for evt. klager eller krav om erstatning, som vi måtte modtage.

Du må gerne indlejre videoer fra Youtube og andre eksterne videoportaler på vores hjemmeside, hvis videoernes ophavspersoner selv har givet mulighed for at dele videoerne offentligt. Eksempelvis med en delingskode.

Portabilitet

Som medlem har du mulighed for at downloade en kopi af de tekster, billeder og andre data, du selv bidrager med på hjemmesiden. Log ind på siden og vælg muligheden under ”Min profil”.

Slettepolitik

Vi forbeholder os ret til at slette profiler, hvis personen bag hverken bidrager med aktivt redaktionsarbejde, offentligt tilgængelige tekster på hjemmesiden eller støttekontingenter indenfor 12 måneder efter profilens oprettelse. Støttemedlemmer, hvis medlemskab er ophørt, får ligeledes slettet deres profil, hvis de ikke fornyer medlemskabet indenfor 12 måneder, medmindre de har en offentligt tilgængelig tekst liggende på siden.

Du kan altid vælge selv at slette din profil, hvorved dit evt. medlemskab automatisk ophører. I så fald vil dine blogindlæg og andet offentligt indhold forblive på siden, men forfatteren ændres til ”Gæsteskribent”. Hvis dit navn fortsat fremgår af indholdet, og du ikke ønsker det, kan du få det fjernet ved at kontakte webmasteren på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Systemmails, der indeholder informationer om ind- og udmelding, samt oplysninger om betaling af støttekontingenter, vil blive opbevaret af de relevante tillidspersoner i 5 år, jfr. Bogføringslovens § 10, og slettes derefter.

Betalingssystem

Vi bruger PensoPay og Clearhaus som betalingssystem hhv. indløser, kombineret med en bankkonto i Frørup Andelskasse.

Al anden betaling af kontingenter registreres på hjemmesiden, hvor webmasteren og den økonomiansvarlige har adgang til dem.

Alle betalingsoplysninger på hjemmesiden opbevares i 5 år, jfr. Bogføringslovens § 10, og slettes derefter.

Nyhedsbreve

Vores mailsystem fungerer uafhængigt af hjemmesiden. Når du har oprettet en profil som nyt medlem, bliver du sendt videre til en side, hvor du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev. Vi bruger dobbelt opt-in, hvilket betyder, at du for hver type af nyhedsbrev du ønsker, skal godkende tilmeldingen i en mail, som bliver sendt til dig automatisk. Du kan altid afmelde dig et givent nyhedsbrev ved at klikke på afmeldingslinket i bunden af en tilsendt nyhedsmail. Vi masseudsender kun mails via mailsystemer for at sikre denne mulighed.

Som mailsystem bruger vi tjenesten SendinBlue, hvis servere er placeret i EU.

Cookies

En cookie er en datafil, som en hjemmeside eller et program placerer på din computers harddisk for at kunne genkende den. En cookie er ikke et program og indeholder ikke virus.

Europaforum bruger en egen-hostet udgave af open source-programmet Matomo til webstatistik. Dette program bruger cookies til at registrere dine besøg på vores hjemmesider. Vi bruger anonymiserede IP-adresser, hvor de sidste 2 bytes er maskerede. Det betyder, at vi kan se, hvilken by eller større område du besøger hjemmesiderne fra, men vi kan ikke spore, hvor du præcist befinder dig. Hvis du har installeret et program i din browser, der automatisk anmoder hjemmesider om ikke at spore dig, følger vores statistikprogram anmodningen. Vi videregiver aldrig vores webstatistik til tredjepart.

Medmindre din browser er indstillet til at afvise cookies, vil du dog stadig modtage dem, hvis du ser indlejrede videoer fra videoportaler som Youtube og Vimeo. Disse cookies bliver brugt af portalerne til at indsamle webstatistik til Google Analytics, som er placeret på amerikanske servere, og bruges til kommercielle formål, samt til en række funktioner i videoerne, bl.a. om de (på Youtube) er koblet til reklamer og om der ved slutningen af hver video foreslås andre videoer.

Nogle af vores plugins (miniprogrammer) forbinder siderne med vores Facebookside og Twitterprofil og bruger cookies fra disse tjenester til bl.a. at vise “synes godt om”-knapper. Disse plugins giver tjenesterne mulighed for anonym tracking, dvs. at spore, hvordan du som besøgende bevæger dig mellem flere forskellige hjemmesider. Hvis du skifter mellem en af vores hjemmesider og Facebook/Twitter, mens du er logget ind på siden, vil din trafik mellem de to sider være synlig for den pågældende tjeneste. Du kan undgå dette ved at bruge en anden browser til Facebook/Twitter.

Vi bruger også cookies til at vise information i popup-vinduer og tilpasse deres reaktion til dine tidligere valg på siderne.

Du kan afvise cookies på vores hjemmesider ved at klikke på ”Nej tak” i cookie-bjælken; dette påvirker dog kun vores egne cookies og ikke dem, du modtager, hvis du ser indlejrede videoer eller bruger Facebook-knapper. En anden og mere effektiv metode er at afvise cookies automatisk eller efter forespørgsel ved at ændre indstillingerne i din browser (Explorer, Edge, Firefox, Chrome, Opera, Safari, etc.).

Angreb udefra

Hvis vores hjemmesider bliver udsat for angreb (DDoS eller hacking), melder vi det til Datatilsynet inden 72 timer. Snarest muligt derefter informerer vi på hjemmesiden om, at angrebet har fundet sted.

Klager og tvister

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data om dig ved at kontakte Datatilsynet, jfr. Persondatalovens § 58. Vi anbefaler dog først at kontakte vores webmaster på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

Enhver tvist mellem Europaforum og dens medlemmer afgøres under dansk lovgivning.

Forbehold for ændringer

Europaforum forbeholder sig ret til løbende at ændre og opdatere vores datapolitik.


Senest ændret 24. august 2018.