Retningslinjer for vores redaktionsarbejde

● Alle redaktører, skribenter og interviewere skal have fordel af at bidrage til Europaforum.

● For at kunne blive skribent på Europaforum skal du i forvejen have skrevet noget, der er offentligt tilgængeligt og viser, at du er velformuleret og ved, hvad du taler om.

● For at kunne blive interviewer på Europaforum skal du bestå en en prøve, hvor du demonstrerer, at du har mødedisciplin, en god stemme og er god til at planlægge og stille nedskrevne spørgsmål.

● Eventuelle temaredaktører skal have en nedskrevet plan for, hvordan de vil håndtere deres temaredaktion: Hvilke skribenter vil de bruge, hvordan skal temaet præsenteres og hvilke andre aktører og hjemmesider er relevante at inddrage?

● Aktive på Europaforum skal bruge deres rigtige navn.

● Europaforum dækker gerne konflikter, hvor modsatrettede opfattelser af politik støder sammen – helst anskueliggjort med konkrete personer, der kæmper for hver deres mål.

● Samtidig vil Europaforum fokusere på, hvordan man som borger selv kan påvirke det politiske system.

● Tekster på Europaforum skal så vidt muligt have troværdige kildehenvisninger og kombineres med links til andre hjemmesider, relevante aktører og videoer.

● Alle artikler og analyser skal gennemses af redaktører, der ved noget om det pågældende emne og er i stand til at opfange evt. faktuelle fejl såvel som stave- og slåfejl.

● Medlemmer af eller kandidater til Europa-Parlamentet eller Folketinget kan ikke være medlemmer af redaktionen (redaktører, skribenter eller interviewere).

● Hvis du som medlem af redaktionen får lyst til at udgive et blad eller andet fysisk materiale om EU-politik, kan du frit genbruge det redaktionelle indhold på Europaforum.

● Hvis du som redaktør, skribent eller interviewer ikke længere har tid eller lyst til at deltage i redaktionsarbejdet, skal du give besked til chefredaktørerne, så de kan finde mulige afløsere.

Billeder
● Alle længere tekster skal illustreres med (flotte) billeder. De kan leveres af dig selv som skribent/blogger, findes i vores billedarkiv, som vi opbygger løbende, eller findes på forskellige hjemmesider, som stiller gratis billeder til rådighed.

● Vi vil dels samarbejde med og benytte os af eksterne billedarkiver, dels opbygge et netværk af frivillige fotografer, der leverer illustrationer til vores eget billedarkiv.

● Alle interesserede fotografer og grafikere, som bidrager til Europaforum, kan få offentliggjort deres billeder med copyright, navn og link til ophavsmanden.

Europaforum

Vi er en EU-politisk podcast-, blog- og debatside med fokus på, hvordan DU kan få indflydelse på det politiske system.

Demokrati

Europaforum arbejder for en offentlig debat om EU-politik, der er baseret på, at EU er en integreret del af det danske demokrati og derfor en naturlig kampplads for forskellige politiske holdninger.

Fra arkivet: EP2024

Genhør vores debatter fra Europa-Parlamentsvalget 2024 – med 16 veloplagte kandidater fra alle 11 opstillede partier.